Wintertijd in de Herfst

De vakantie is voorbij. Het gewone leven begint weer!

Maandag  oktober 2019

Zo. Twee jongetjes uitgezwaaid. Die gaan na een week vakantie weer lekker naar school. Mijn praktijkruimte is opgeruimd. Klaar voor de nieuwe week. Laat maar komen!

Opstaan ging verdacht makkelijk vanmorgen. Wintertijd!

Ik heb een hekel aan dat gehannes met de tijd. Vooral van winter- naar zomertijd verkeer ik altijd een aantal dagen in een soort jetlag… en met mij de kinderen! Ellende.

Van zomer- naar wintertijd heb ik daar wat minder last van. Alsof mijn lijf weet dat wat wij nu wintertijd noemen, ‘vroeger’ gewoon DE tijd was.

Binnen de TCG heeft elk orgaansysteem zijn eigen ‘tijd’. Zo is de tijd van de Lever in de nacht, tussen 1.00 en 3.00. Dat is ook precies de reden, dat mensen met ‘leverproblematiek’ (niets vandoen met de westerse Lever, maar puur ‘Chinees’ gezien) altijd wakker worden in die periode. Met het schuiven van zomer- naar wintertijd en vice versa, schuift daar dus ook wat in. Voor mij iets om rekening mee te houden als ik mijn vragen stel!

Het gehussel met tijd is voor veel mensen lastig. Er zijn wel dingen die je kunt doen om de last wat te verminderen.

Eet gezond puur voer, beweeg buiten…. en houd een vast ritme aan. Wijk als het even kan niet meer dan een uurtje af van een vaste ‘naar bed’ en ‘opstaan’ tijd. Ook in het weekend! Dus is 22.30 je ideale bedtijd? Hou dan aan tussen 21.30 en 23.30. Enne…. het gaat om de tijd dat je gaat slapen hè? Niet om het moment dat je je bed in stapt om weet ik wat nog allemaal te doen! Dat scherm mag trouwens sowieso wel uitblijven. Daar raakt je ‘slaapklier’ toch al van in de war, al dat licht!

Dus… eigenlijk gewoon ouderwets ‘Rust-Regelmaat-Reinheid’

Mocht je toch ondersteuning nodig hebben, maak je dan een afspraak?

Tot snel!