fbpx

‘Balance is everything’

Pijn in lijf en leden kan je aardig in de weg zitten. Niet meer kunnen doen wat je graag doet. Sporten, bewegen, slapen, ontspannen…

Ik maak gebruik van Acupunctuur, Chinese Kruidentherapie, leefstijladvies en massage technieken, waaronder Tuina en mylogenics. Vaak in het eerste consult direct met resultaat. Afhankelijk van de aard en duur van pijnklacht en een blijvend resultaat zijn meerdere behandelingen nodig.

We gaan samen aan de slag, om te zorgen dat jij weer pijnvrij kunt doen wat je graag doet!

Een consult is als volgt opgebouwd:

  • We bespreken waar je voor komt. Ik stel vragen, bekijk je tong en voel je pols
  • We doen een ACUgraph meting
  • Je neemt plaats op de behandeltafel, ik plaats de naalden. Je ontspant 20 tot 30 minuten met al dan niet gewenst een muziekje op de achtergrond. Ik haal de naalden er weer uit.
  • Als nodig/gewenst ondersteun ik de acupunctuurbehandeling met Tuina of mylogenics
  • We bespreken vervolg en ik geef je tips en advies.

Wat is acupunctuur?

In het kort? Met behulp van hele dunne naaldjes, stimuleer ik bepaalde punten van de verschillende energiebanen (meridianen) die er in je lichaam lopen. Hiermee stimuleren we het zelfregulerend- en genezend vermogen van je lichaam. Je kunt meer dan je denkt! Ik leg tijdens de behandeling uit wat ik doe. Het zetten van de naaldjes doet meestal niet echt veel pijn, maar kan wel een apart of onaangenaam gevoel geven.

Wat is Chinese Kruidentherapie?

Ik maak gebruik van Chinese kruiden in granulaatvorm. De recepten zijn eeuwen geleden al beschreven en worden door mij aangepast aan jouw specifieke klacht en situatie. Zie mij als een Apotheker, maar dan met Chinese Kruiden.

Wat is Tuina?

Tuina (spreek uit: twiena) is een Chinese massagetechniek uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG), die al zo’n 4500 jaar wordt beoefend. Het betekent letterlijk duwen (tui) en vastpakken (na).

Tuina als therapie valt samen met ondermeer acupunctuur, Chinese kruiden en Qi Gong onder de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) Ik combineer tijdens de behandelingen voor specifieke klachten de Tuina vaak met acupunctuur.

Wat is mylogenics?

Mylogenics is een manier om de neurologische aansturing van je spier(groepen) te testen. Het kan zijn dat sommige spieren zonder dat je dit door hebt niet goed (meer) meedoen. Dit kan een oorzaak zijn van pijnklachten. Als onderdeel van de behandeling kunnen die spier(groepen) met behulp van massagetechnieken  weer geactiveerd worden.

MZM Geestig

Nienke Kruiswijk

Bezoekadres:
Dorpsstraat 206B
1531 HS Wormer

Postadres:
Knollendammerstraat 100
1531 BG Wormer

KVK 56860285
BTW NL002120762B02
NL92 KNAB 0259 9708 59
Beroepsvereniging NVA D4052
AGBcode NM Hoeke 90106178
AGB Code Praktijk 90065401

© Copyright MZM Geestig
Photography Anita Haak-Boersen en Nienke Kruiswijk