Kou

Omdat we allemaal wel iemand kennen die het altijd koud heeft!

woensdag 16 oktober 2019

“Waterkoud” noemde mijn moeder het altijd. Van die nattige, kille kou. Van die tot in je botten voelbare ijzigheid. Heel anders dan de kou op een mooie zonnige ‘vries-dag’ Kou terwijl het nog niet eens echt koud is… dát.

Een lekkere jas aan en een sjaal om helpt, al is dat dan soms toch ineens weer te warm. (Hollen of stilstaan in Nederland ten top!)

In de avond de kachel aan en met een dekentje op de bank helpt ook. Hoewel veel mensen die het overdag koud hebben, hebben dan ‘savonds juist een warm hoofd met rode konen. (Dat noemen we bij de TCM ‘lege hitte”.. leg ik nog wel een keer uit ;-) )

‘Warm voer’.. lang gegaard en met fijne kruiderij doet ook wat. (Oma maakte vroegen niet voor niets rond deze tijd lekkere stoofpotjes!)

En acupunctuur. Dat maakt dat je interne kacheltje de nattige kou van buiten beter aan kan. Bijkomend voordeel: klachten die gerelateerd zijn aan een kapottig intern-kacheltje, zoals (spier)pijn en spijsverteringsellende, worden ook meteen aangepakt!

Dus… maak een afspraak, of wijs de kouwelijke persoon in je omgeving op mijn praktijk!

(oh.. en als je dit jaar de vergoeding vanuit je aanvullende verzekering nog niet helemaal opgemaakt hebt voor dit jaar is het wellicht sowieso een goed plan om een afspraak te maken voor de aanpak van eventuele klachten of een check-up/boost-up behandeling?!)