fbpx

Kippensoep

Kippen Krachtsoep
of
Krachtige Kippensoep

Wat heb je nodig?

Een Kruidenpakketje. Dit bevat het volgende:

  • een paar stukjes Dang Gui (Zorgt voor beweging, energie en een ontspannen geest)
  • 2 Chuan Lian Zi – Szchwan Chinaberry Fruit (Zorgt voor beweging van Qi)
  • Handje  Giu Qi Zi – Goji bes ( Ondersteunt de spijsvertering en geeft energie)
  • 6 Da Zao – Chinese Dadel (Zorgt voor energie en een ontspannen geest)
  • 5 Lian Zi- Lotuszaad (Ondersteunt spijsvertering en zorgt een ontspannen geest)
  • 5 Ding Xiang – kruidenagel (Ondersteunt de spijsvertering)
  • 5 Sha Ren – kardemom (Zorgt voor het bewegen van Qi)
  • Stukje Chen Pi – gedroogde mandarijnenschil – (zorgt voor goede vertering)

Zelf toevoegen

  • Hele (bio) kip of 3 grote kippenbouten
  • 9 schijfjes gember – Sheng Jiang (verwarmt de spijsvertering)
  • 4 teentjes knoflook – Da Suan (Versterkt en verwarmd de Spijsvertering, bevordert beweging van Qi)
  • Soepgroente naar smaak:

Hollands: wortel, ui, prei, bosui, peterselie etc
Oosters: Wortel, uit, taugé, witte kool, rode peper etc

Bereiding

Doe de kip in een grote pan. Ik gebruik zelf een elektrische Slow-cooker, maar een grote soeppan kan natuurlijk ook. Derde mogelijkheid is een vuurvaste pan die je in de oven zet. Verwarm de oven in dat geval voor op 90 graden.

Doe er zoveel water bij dat de kip voor iets meer dan de helft onder water staat.

Je voegt de inhoud van het Kruidenpakketje toe, evenals de schijfjes gember en de knoflook.

Je brengt het geheel aan de kook. Als je de bouillon in de oven trekt, zet je de pan in de voorverwarmde oven. Op het vuur zet de pan op een laag pitje, net tegen de kook aan, wellicht ook nog op een sudderplaatje. In de Slow-cooker is dat stand Slow-high.

Na 2 tot 3 uur sudderen, zeef je de bouillon. De kruiden kunnen weg. De kip ontdoe je van de botjes. Het vlees houd je even apart. Voeg de groenten toe. Kook het geheel een kwartiertje nog zachtjes door. Vlees, peper, zout en/of bouillonblokje naar smaak toevoegen. Nog even doorwarmen en klaar!

Wij eten de soep vaak met rijst of noodles. Die bereid ik apart. Wat rijst of noodles in een kom, soep er bij…

EET SMAKELIJK

MZM Geestig

Nienke Hoeke-Kruiswijk
Dorpsstraat 184
1531 HR Wormer

KVK 56860285
BTW NL002120762B02
NL92 KNAB 0259 9708 59
Beroepsvereniging NVA D4052
AGBcode NM Hoeke 90106178
AGB Code Praktijk 90065401

© Copyright MZM Geestig
Photography Anita Haak-Boersen en Nienke Hoeke-Kruiswijk