Acupunctuur en tuina is gebleken heilzaam bij een veelvoud aan klachten. Denk aan slapeloosheid, pijnklachten (hoofdpijn, rug-nekpijn, sportblessures) en spijsverteringsproblemen (overgewicht, maagklachten etc)

Naast het behandelen van veelvoorkomende klachten zoals bovenstaand, specialiseer ik me vooral in de hulp aan vrouwen, (aanstaande) moeders en jonge kinderen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld aan overgangsklachten, overgewicht, (hoofdpijn) klachten rond menstruatie, onvruchtbaarheid, begeleiding tijdens een fertiliteitstraject zoals IVF, baby tijdens zwangerschap in stuitligging, extreme moeheid tijdens de zwangerschap, zwangerschapsmisselijkheid, begeleiding tijdens de zwangerschap, voorbereiding op de bevalling en begeleiding na de bevalling en ondersteuning bij het geven van borstvoeding.

Samen kijken we naar jouw vraag, behoefte en probleem. Ik kijk vanuit mijn expertise als TCM therapeut, verpleegkundige en yogadocent. Jij als deskundige over jezelf. Samen kijken we in eerste instantie naar jouw vraag, behoefte en probleem. Daarna gaan we vooral aan het werk met jouw mogelijkheden en zoeken we welke manier ik jou daarbij kan ondersteunen.

Beter slapen en uitgeruster wakker worden? Je rugklachten te lijf gaan? Werken aan het verminderen van je overgewicht? Het op orde brengen van je cyclus zodat je minder last hebt van je menstruatie? Kunnen genieten van je zwangerschap zonder angst voor de bevalling? Ondersteuning op fysiek en mentaal gebied tijdens een fertiliteitstraject? Samen zoeken we een oplossing, waarbij ik behandel en je adviseer op het gebied van leefstijl en voeding.

In mijn praktijk maak ik gebruik van verschillende behandeltechnieken. Naast acupunctuur, behandel ik door middel van cupping, guasha, maak ik gebruik van yoga en/of ademhalingsoefeningen, geef ik (baby) massage en gebruik ik verschillende soorten etherische olie. Onlangs ben ik gestart met de opleiding tot Tuina therapeut. Waar dit zinvol en gewenst is, zal ik dus ook gebruik maken van massagetechnieken.

De basis van al deze behandelingen ligt in de Traditional Chinese Medicine. Ik maak gebruik van diagnostische en behandeltechnieken gebaseerd op deze eeuwenoude Chinese visie op ziekte en gezondheid.

Als je je afvraagt wat ik voor je kan betekenen, neem dan vrijblijvend contact met me op.

Facebook nieuws