Ik ben Nienke Kruiswijk, samenwonend en moeder van vier zoons.  

Mijn eigen vrouw-zijn en de affiniteit met zwangerschap, geboorte en jonge kinderen zijn mijn drijfveer om me te specialiseren in de ondersteuning van vrouwen bij allerhande klachten.

Ik ben HBO-verpleegkundige, zwangerschapsyogadocent en acupuncturist. Op dit moment volg ik een opleiding tot Tuina Therapeut aan Qing Bai.

In 1991 heb ik mijn hbo-diploma verpleegkunde gehaald. Ondanks dat er toen al grote affiniteit was met alles wat te maken heeft met zwangerschap, bevalling en (kleine) kinderen, is dit niet het werkveld geworden waar ik als verpleegkundige werkzaam in was. Jarenlang ben ik werkzaam geweest in de zorg voor volwassenen met een psychiatrisch ziektebeeld. Heel wat anders, maar ik heb dat met veel plezier gedaan en het heeft me een schat aan ervaring opgeleverd.

Vanwege mijn affiniteit met zwangerschap. bevalling en (kleine) kinderen heb ik een opleiding gevolgd voor zwangerschapsyogadocent bij Mudra in Amsterdam. Ik heb een aantal jaren groepslessen gegeven. Het lesgeven in combinatie met het geven van voorlichting over alles wat te maken heeft met komst van een nieuw mensje op aarde, is het mooiste wat er is. Ik deed het dan ook met heel veel plezier.

Spreken in het openbaar en lesgeven is iets wat ik ontzettend leuk vind. De interactie met de groep, het geven van informatie; ik krijg er energie van!

Tijdens mijn opleiding aan Mudra had ik o.a. les van een acupuncturist. Dit trok mij zo, dat ik in 2015 begonnen ben aan een studie in Traditional Chinese Medicine (TCM) aan Academie Qing Bai. Op het voltooien van mijn scriptie na, heb ik mijn opleiding tot acupuncturist daar afgerond.

Naast het werken met groepen, heb ik gemerkt dat het ondersteunen bij juist een individuele hulpvraag mij heel veel voldoening geeft. Mijn focus ligt op de zorg rond vrouwen, (aanstaande) moeders en (jonge) kinderen.